bernathegyi

Miben Segíthetünk?

Kérjen ajánlatot!

Érdeklődjön árainkról »

Időpontfoglalás

szolgáltatásaink igénybevételéhez »

dogmo-ajandekkarya-uj-kicsi

A Dogmopolite
számokban (2021. szept.)

467 813
vendégéjszaka

354 202
napköziztetett kutyanap

375 500
kilométer megtett séta

62 612
kozmetikázott kutya

6721
kiképzett kutya

89 205
kutyanap aktív napközi

 trustworthy company 2018 fogyasztoi velemeny tanusitvany 2018 
 PIF - A BRIT KISÁLLAT SZOLGÁLTATÓK SZÖVETSÉGE Logo

Rólunk Mondták

A nemlátók számára a vakvezető kutyus messze több egy segédeszköznél: élettárs, az ember személyes és toleráns segítője minden pillanatban és élethelyzetben, aki gazdája valamennyi fogyatékosságát elfogadja.

A vakvezető kutya kiképzése igen komoly kihívás, hiszen a hangsúly nem csupán a kutyára helyeződik, akinek saját képességei fejlesztésén túlmenően kapcsolatépítési készségeit is erősíteni kell a legkülönbözőbb emberekkel – mindez kifinomult, szakszerű pszichológiai és pedagógiai ismereteket és készségeket igényel.

 

Vakvezeto

 

A vakvezető kutyák és a kiképzők felé egyaránt a támasztott követelmények és feltételek nagyon szigorúak.

A kiképző részéről:

 • Minimum ötéves igazolt kutyakiképzési múlt
 • Középfokú végzettség
 • Elméleti és gyakorlati kinológiai vizsgákon való megfelelés

A kutya részéről:

 • Középtermetű, 1, maximum 1,5 éves
 • Marmagasság: 50-70 cm
 • Egészséges, beoltott, jó kondíciójú
 • Esztétikus
 • Közömbös más állatok iránt
 • Városi közlekedési kihívásoknak való megfelelés

Kizáró okok a kutya részéről:

 • Ízületi problémák
 • Optikai, hang- és illatingerlése adott túlzott reakciók
 • Bizalmatlanság az ember iránt
 • Ingerlékenység, epilepszia-gyanú fenállása
 • Túlzott félelem vagy agresszió
 • Ódzkodás vagy menekülés
 • Heves reakciók
 • Pánikrohamok

A kiképzés legelső – és egyben meghatározó – lépése a kiképzésre alkalmas kutyus kiválasztása; ezek leggyakrabban a labrador vagy a gondlen retriever, akit igen különböző helyzetekben és körülmények mellett kell tesztelni. Számtalan behatás és idegen tényező mellett kell viselkedését elemezni, legyen az forgalomban, járműveken, embertömegben, hangos környezetben vagy éppen más állatok jelenlétében.

A következő lépés a valamennyi részletre kitérő állatorvosi szűrővizsgálat, amelynek sikeres lebonyolítását és megfelelését követően megkezdődik a 6-9 hónapos kiképzés; ennek legfontosabb kezdeti eleme az önfegyelem megtanítása, majd ezt követően magát a vezetést tanulja a kutyus.

A vezetési kiképzés lényege, hogy abban a lehető leghűbben tükröződnek a különböző valós életkörülmények – ennek értelmében maga a kiképzés is a megszokott, tényleges emberi környezetben, forgalmi csomópontok, mozgékony városi csomópontokon történik, először a kevésbé intenzívtől az egészen intenzív környezetekig. Mindemellett a kiképzők, akik a látássérültek mozgási képességeit jól ismerik és azokat utánozni is képesek, szimulált élethelyzetekkel tesztelik a megtanult tananyagot.

A képzés végén mindezt persze élesben is tesztelni kell: a lefedett szemű kiképzőt a kutyának kifogástalanul kell tudni vezetnie valós közlekedési helyzetekben, amit egy záróvizsgán is igazolnia kell.

Az utolsó lépés a valós gazdival való gyakorlás. Ebben a szakaszban kell a kutyának megszoknia új gazdáját, annak valamennyi tulajdonságát, és itt dől el valójában, hogy tényleg sikeres volt-e a kiképzés, hiszen a kutyusnak gazdáját, nem kiképzőjét kell majd vezetnie. A gazdi és kutyája közötti párbeszéd igen fontos, amit szintén meg kell tanulni.

Brit Kutyakozmetikusok Szövetsége

Brit Kutyakozmetikusok Szövetsége »

A Dogmopolite az első és egyetlen magyarországi vállalat, amely a Brit Kutyakozmetikusok Szövetségének (PIF-BDGA) tagja.

UK Kennel & Cattery Association

UK Kennel & Cattery Association »

A Dogmopolite az első és egyetlen magyarországi vállalat, amely Brit Kutyapanziók Szövetségének (PIF-BKCA) tagja.

Pet Services Association

Pet Services Association »

A Dogmopolite az első és egyetlen magyarországi vállalat, amely a Brit Kisállat Szolgáltatók Szövetségének (PIF-BPSA) tagja.

iacp-logo-color-168

IACP »

A Dogmopolite Kft. 2013 óta a floridai székhelyű IACP (International Association of Canine Professionals) hivatalos tagja – ezzel elmondhatjuk, hogy cégünk Magyarországon ebben az ágazatban elsőként lépett be egy elismert nemzetközi szervezetbe, amely egyesület komoly szakmai és humán erőforrási követelményrendszert ír elő tagjai felé.

kandhlogo

Felelősség-biztosítás »

Professzionalizmus és a minket körülvevő egészségi és tárgyi értékek iránti elkötelezettségünk jeléül általános és szolgáltatói felelősség-biztosítással rendelkezünk 10 millió Ft összegig a szolgáltatás során esetlegesen felmerülő sérülések és tárgyi károk kezelésére.

fotovideo

Fotógaléria

Összes Fotó »

 

Videógaléria

Összes Videó »

 

Médiamegjelenések

A Dogmopolite Médiaszereplései »

Médiamegjelenéseink