Egy nemrég megjelent tanulmány szerint azok a kutyák, akik rendszeresen friss, házi készítésű, természetes alapanyagokból összeállított ételt kaptak, átlagosan 32 hónappal tovább éltek, mint azok, akik kizárólag ipari, feldolgozott eledelen nőttek fel. Ez több mint két és fél év.
A lap cikke szerint az egyszerű, természetes hozzávalókból készült kutyaételek – mint a főtt tojás, a sovány húsok, a hal, a zöldségek vagy a bogyós gyümölcsök – nem csupán ízletesek, hanem tápanyagokban gazdagok is. A friss áfonya vagy sárgarépa például antioxidánsokat, vitaminokat és rostokat biztosítanak, amelyek támogathatják az immunrendszert és lassíthatják az öregedési folyamatokat.
A lazacban található omega-3 zsírsavak gyulladáscsökkentő hatásukról ismertek, jót tesznek a bőrnek, a szívnek, és még az agyműködésre is pozitív hatással lehetnek – különösen idősebb kutyák esetében.
Forrás: Glamour