Kutyasétáltatás

Ahogyan mindannyian egyre elfoglaltabbak vagyunk, sokszor egyre kevesebb idő és energia marad kedvencünkre.

A kutyák fizikai és szellemi stimulációra szorulnak, hiszen számtalan viselkedési probléma, mint például az ugatás, rágás, ásás stb. az elszigeteltség, unalom és elégtelen mozgásból adódik. Bizonyított tény, hogy a testi gyakorlat és az azzal kapcsolatos szellemi ösztönzés kedvező hatással van ezekre a problémákra.

A brit NOAH (National Office of Animal Health – Országos Állategészségügyi Intézet) és számos világszínvonalú szakintézmény szerint a napi séta és mozgás létfontosságú kutyája egészségének megőrzéséért, valamint szellemi és fizikai kiegyensúlyozottságáért. A mozgás nemcsak javítja kutyája kényelmét, de izomépítő, depresszió- és túlsúlyosság-megelőző, segítségével kutyusa mentes lesz az ízületi problémáktól, javít a szív állapotán és a viselkedési szokásokon.

Kutyasetaltatas

A Dogmopolite rendszeres vagy egyszeri jelleggel foglalkozik kutyájával a konzultáció során rögzített módszerek és igényelt időbeosztás szerint – a szolgáltatást szakavatott és saját kutyával rendelkező munkatársaink rugalmasan kezelik. A szolgáltatás nyújtása előtt egy bemutatkozó beszélgetést tartunk Önnel, kedvencével és munkatársunkkal. Minden esetben a lehető legpontosabban szeretnénk megismerni sétálási és gondozási szokásaikat. A faj, kor, energiaszint és temperamentum mind fontos tényező ahhoz, hogy a Dogmopolite pontosan meghatározhassa a megfelelő sétát és társadalmi kört. A kutyusokat gyakran – megállapodás szerint – gondosan megválogatott, legfeljebb négy kutyából álló csoportban sétáltatjuk.

Ezáltal a szocializálás erősödik és a kutyák kiadós mozgást és interakciót élvezhetnek biztonságos környezetben.

Kutyasétáltatási szolgáltatásainkat azoknak a kutyatulajdonosoknak ajánljuk, akik esetleg egész napmunkában vannak, váratlanul el kell utazniuk, idősebbek, korházi ápolásra szorulnak, vagy egyéb elkötelezettségük van. A kutyusok a kívánalmak szerint – általában minimum egyórás – testmozgásban részesülnek (az utazási időt nem ideértve) egy közeli füves-fás-vizes (lehetőleg erdős) területen. Miután kijátszották, kitombolták magukat és érintkeztek a többi kutyussal, kedvence időben, kifáradtan, elégedetten és boldogan tér haza!

A napközbeni séta előnyeiről