Fizioterápia

Kutya fizioterápia

A fizioterápia egy nem invazív, gyógyszermentes megközelítés a kutyák egészségének és jóllétének megőrzésére és számos egészségügyi probléma javítására. A terápia e speciális formája célzott gyakorlatok, masszázs és egyéb kezelések alkalmazását foglalja magában, amelyek célja a sérülések megelőzése vagy mozgásproblémák, krónikus betegségek kezelése, amelyek hatással lehetnek a kutya életminőségére.

 

A fizioterápiás kezelések különösen hasznosak a műtétekből, sérülésekből vagy betegségekből felépülő kutyák számára, valamint olyan mobilitási problémák esetén, mint például a csípőízületi diszplázia, az ízületi gyulladás vagy más ortopédiai és neurológiai rendellenességek. A fizioterápia az egészséges kutyák esetében is hasznos elfoglaltság. Többek között fejleszti az állóképességet és robbanékonyságot, izmot épít, test és lábtudatosságot ad, valamint mentálisan és fizikálisan is fárasztja a kutyát. Az esetleges sérülések lehetősége ezáltal jelentősen csökken és segít például egy nagyobb megterhelés után a kutya gyorsabb regenerálódásában. Egy képzett és tapasztalt fizioterapeuta felméri a kutya állapotát, személyre szabott kezelési tervet dolgoz ki, majd a kutyával (és esetlegesen a gazdáival együtt) végrehajtja a kezelési tervet és nyomon követi a fejlődést.

 

A kutya fizioterápia célja többek között a fájdalom és a gyulladás csökkentése, a sérülések lehetőségének minimalizálása és egy egészséges testkép kialakítása olyan technikák alkalmazásával, mint a torna, a masszázs, a hő- vagy hidegterápia, az ultrahang és az elektromos stimuláció. 

 

Kutyafizioterapia

A kutya fizioterápia másik jelentős előnye, hogy nem invazív, azaz nem igényel gyógyszereket vagy műtétet. Ehelyett a fizioterápiás kezeléseket úgy tervezik, hogy a kutya természetes gyógyulási folyamataival együttműködve elősegítsék a rehabilitációt, egészséges állat esetén pedig az optimális testkép elérését, valamint a sérülések kockázatának minimalizálását. Bizonyos esetekben a fizioterápia  még a gyógyszeres vagy egyéb invazív kezelések szükségességét is csökkentheti, ami különösen előnyös lehet a folyamatos kezelést igénylő, krónikus betegségben szenvedő kutyák számára.

 

Összességében a kutya fizioterápia értékes eszköz a kutyák optimális egészségének és életfunkcióinak elérésében és megőrzésében, valamint a kutyák jobb életminőségének biztosításában. Akár sérülésből  vagy műtétből lábadozik a kutya, akár krónikus betegséggel vagy mobilitási problémákkal küzd, vagy egyszerűen csak szeretnénk ha sokáig aktív maradna, a fizioterápia hatékony módja az egészségük és kényelmük javítására és szinten tartására. Egy képzett fizioterapeutával együttműködve a kutyatulajdonosok segíthetnek állataiknak abban, hogy sokáig boldog, egészséges és aktív életet élhessenek.

 

A kezelésekről bővebben

Fizioterápia áraink (Debreceni panziónkban)

Kezelés 
Állapotfelmérés (kb. 60 perc) 13 000 Ft
Fizioterápiás kezelés (kb. 60 perc) 9000 Ft
Masszázs (kb. 30-40 perc) 6500 Ft
Torna (kb. 35-45 perc) 7500 Ft
Csoportos torna (kb. 30-40 perc, maximum 3 fő) 6500 Ft / fő
Masszázs-úszás (kb. 60-75 perc) 12 000 Ft
Ultrahang kezelés (10 alkalom) 3500 Ft / ízület
TENS kezelés 2500-5000 Ft
Kötelező mező
Kötelező mező
Kötelező mező
Invalid Input