kutya2

Miben Segíthetünk?

Kérjen ajánlatot!

Érdeklődjön árainkról »

Időpontfoglalás

szolgáltatásaink igénybevételéhez »

dogmo-ajandekkarya-uj-kicsi

A Dogmopolite
számokban (2021. szept.)

467 813
vendégéjszaka

354 202
napköziztetett kutyanap

375 500
kilométer megtett séta

62 612
kozmetikázott kutya

6721
kiképzett kutya

89 205
kutyanap aktív napközi

 trustworthy company 2018 fogyasztoi velemeny tanusitvany 2018 
 PIF - A BRIT KISÁLLAT SZOLGÁLTATÓK SZÖVETSÉGE Logo

Rólunk Mondták

Büntetőeljárás indult egy jászberényi cég ellen, amely csak papíron vásárolt nagy értékű kutyákat, a valóságban nem, adóhivatali ellenőrzése pedig több mint százmillió forint adókülönbözetet tárt fel.

A NAV szerint a vállalkozás kutyaiskola indítását tervezte, és a vizsgálaton bemutatott számlák szerint 2019-ben 221 németjuhász kutyát vásárolt több mint kétszázmillió forintért. A cég ügyvezetője azt mondta, a kutyák továbbértékesítéséről egy angol vevővel kötöttek szándéknyilatkozatot, miszerint az állatok a jászberényi társaságnál megkapják az alapképzést, majd az angliai vevőnél a speciális képzést, hogy kábítószer- vagy bombakereső, esetleg elfogó járőrkutya legyen belőlük. A cégnek azonban nem származott bevétele kutyakiképzésből, az ellenőrök a helyszíni szemlén, a telephelyen is mindössze 11 kutyát találtak.

Tovább »

Forrás: 444.hu

A kutyák meg tudják különböztetni az ember szándékos és véletlen tetteit egy új német kutatás szerint. A kutya egy sor készséget kifejlesztett, amelyek az emberhez való kötődését segítették. Ezek közül csak egy az, hogy végrehajtják az ül, fekszik és egyéb utasításokat − írja az MTI.

Felismerni, vagy legalább megérezni egy másik teremtmény szándékait az úgynevezett tudatelmélet vagy mentalizáció alapja. Így nevezik azt a képességet, amellyel mentális állapotot tulajdonít az ember másoknak. Sokáig úgy tartották, erre kizárólag az ember képes, azonban a kutatás szerint eltérő volt a kutyák viselkedése, ha a kísérletet végző ember akarattal, és más, ha akaratlanul cselekedett.

A KUTATÓK SZERINT EZ ARRA UTAL, HOGY A KUTYÁK KÜLÖNBSÉGET TUDNAK TENNI A SZÁNDÉKOS ÉS A SZÁNDÉK NÉLKÜLI VISELKEDÉS KÖZÖTT.

Tovább »

Forrás: index.hu

Az Agrárminisztérium és a Nébih Gazdijogsi programjában megvalósuló kurzusokon az egyetem oktatói a Gazdijogsi 8 részes, eredetileg online tananyagát ismertetik a résztvevőkkel – közölte az egyetem állatvédelmi jogi, elemző- és módszertani központja.

A program célja a felelős állattartási ismeretek átadása minél szélesebb közönségnek. A december 8-ig tartó képzés 2021-ben öt alkalommal várja az érdeklődőket, három alkalommal kedden és szerdán, két alkalommal pénteken és szombaton.

Szó lesz többek között a kutyaválasztás szempontjairól, az állat neveléséről, táplálásáról, viselkedési problémáiról, de anatómiai, élettani és egészségügyi alapismereteket is elsajátíthatnak a résztvevők. Az egyetem oktatói közül Tóth Szabina, Lorászkó Gábor, Fekete Sándor György, Vámosi-Nagy Nóra, Sátori Ágnes, Vetter Szilvia és Balya András tart képzéseket.

 

Tovább »

Forrás: 444.hu

Ha a kutyád rág, kapar, rongál, vagy egész nap ugat a távollétedben, akkor bizony lehetséges, hogy szeparációs szorongással küzd, azaz orvosilag mérhető valós pánikállapotot él meg. Mi a teendő?

Szakembert kérdeztünk.

Panyi Zita kutyaviselkedés-terapeuta, terápiáskutya-kiképző és állatorvosi asszisztens. Missziója, hogy hozzásegítse a kutyusokat a kiegyensúlyozott, egészséges és kellemes élményekben gazdag élethez, harmóniában a gazdikkal. Munkája során számos szeparációs szorongással küzdő ebbel volt már dolga – most tippeket ad, mit tegyünk, ha kedvencünk az említett állapotba kerül, illetve hogyan előzzük meg a bajt.

Szeparációs szorongás bekövetkezhet (és elmúlhat) a gazditól való elválást követő rövid időintervallumon belül – magyarázza –, de tarthat órákon keresztül is, kevésbé intenzíven vagy nagyon intenzíven. Mindez embereknél is megfigyelhető, például amikor a gyereket először hagyják otthon egyedül, vagy a társaival az óvodában.

Tovább »

Forrás: divany.hu

Ki ne vágyna igazán jól nevelt, nyugodt, szófogadó négylábúra? Ki ne szeretne büszkélkedni családtagjai vagy barátai körében engedelmes kedvencével? Kezdő gazdiként a legtöbb esetben nincs kezünkben az a rutin, amivel egy szeleburdi, engedetlen kölyökkutyát igazi kezesbáránnyá varázsolunk, azonban némi odafigyeléssel sokat tehetünk azért, hogy bundásunk minél hamarabb elsajátítsa a helyes viselkedési formákat.

1. Amit szabad Jupiternek...

Már kedvencünk érkezésének első napjától „adagolnunk” kell számára a határokat. Ez nem csak a kutya számára okozhat nehézségeket, hiszen egy kezdő gazdi legszívesebben a nap 24 órájában babusgatná újdonsült bundását, és bizony esze ágában sincs leküldeni őt a kanapéról vagy az ágyról. Éppen ezért érdemes már a mancsos érkezése előtt átgondolnunk, hol kell meghúznunk a határt, hogy az együttélés a család és a négylábú számára is ideális és kényelmes legyen.

Tovább »

Forrás: instyle.hu

Amolyan erőpróba versenyt rendeztek az Alsónémedi Agárparkban augusztus 28-án és 29-én Bye Bye Summer BEAST Cup 2021 néven. Az esemény szervezője, a gödöllői BEAST Flyball klub vezetője, Zsíros József értékelte nekünk a hétvégi megmérettetést.

Az edző elmondta, hogy a két nap alatt nagyjából 100-120 kutya és 100-150 ember tette tiszteletét a métán, ahol szinte minden a terveik szerint alakult, mert a futamok alatt egyszer sem esett az eső és 20 fokos időjárás ideális volt a kutyáknak és azok gazdáinak is.

Sajnos a tervezett magyar csúcs megdöntése nem sikerült, még egy pici mindig hiányzik hozzá, ám egyértelműen jó úton járunk és már nincs messze a rekord túlszárnyalása – fejtette ki a flyball Európa-bajnok, aki kiemelte, hogy egyértelműen látszott a rendezvényen, hogy a magyar klubok egyre erősebbek, egyre jobb szakmai munkát végeznek, nagyon szépen összeérett a magyar mezőny és elérték a nemzetközi színvonalat.

 

Tovább »

Forrás: index.hu

Ha van kutyád, akkor biztosan láttad már ásítozni, és valószínűleg nem is keveset. De vajon miért csinálja? Ugyanazért, amiért az emberek is? Az állatorvos válaszol.

Az ásítás szerepe még az embernél sem teljesen tisztázott. Egyes feltevések szerint az lehet a célja, hogy felgyorsítja a véráramlást, vagy hogy a nyújtózás révén ellazítsa az izmokat, míg más magyarázatok alapján az agy lehűtését szolgálja. Ez vélhetően a kutyák esetében is fennáll.

Ezért ásítoznak állandóan a kutyák

Dr. Bodó Andrea állatorvos a Dívány kérdésére elmondta, az ásítás az emberhez hasonlóan a kutyáknál is a fáradtságot jelezhet. Főleg, ha lapos pillantások és vackoló manőverek kísérik. „A kutyák között az ásítás egyúttal nyugtató jelként működik, amivel azt üzenik egymásnak, hogy „minden rendben, béke van”. Különös módon azonban izgalomra is utalhat. Ha nyújtózással párosul, akkor arról tanúskodik, hogy a kutya fejben és testben is felkészül valamilyen feladatra – például a póráz láttán a sétára. Sokszor megfigyelhető stresszhelyzetben is, ami egyfajta pótcselekvés a feszültség oldására. Ilyenkor a kutya teste feszes, farkát behúzza” magyarázta a szakember.

Tovább »

Forrás: divany.hu

Az évezredek során az ember-kutya kapcsolat igen különlegesség vált, a tenyésztés azonban sok szerencsétlen mutációt hozott létre. A rövidebb pofával rendelkező fajok például gyakran szenvednek egészségügyi problémáktól, egy friss tanulmány alapján pedig ezek az állatok nagyobb eséllyel pusztulnak el hőgutától – írja az IFLScience.

A szakértők több mint 900 ezer, az Egyesült Királyságban kezelt kutya adatait elemezték, összesen 1222 olyan esetet azonosítottak, melynek hátterében a forróság állt. Az eredmények azt is felfedték, hogy ezek főként rövid koponyájú, lapos pofájú és rövid orrú típusokhoz köthetőek.

A buldogok például 14-szer nagyobb eséllyel igényelnek állatorvosi kezelést a hőség miatt, mint a labrador retrieverek, de a mopszok is nagyobb veszélynek vannak kitéve.

Tovább »

Forrás: 24.hu

Az elmúlt hónapokban húsz településről négyszáz kutya, többségében tacskó tűnt el a Futrinka Egyesület közlése szerint. A fajtamentők Facebook-oldalukon írnak róla, hogy szerintük szervezett lopásról van szó, amit autóval követnek el.

„Most már Budapestre is feljárnak a XV. XVI. XVII. XVIII. kerületekbe. Kérjük, nagyon vigyázzatok és figyeljetek oda a kedvenceitekre” - írják. „Az a tacskó aki Kunágotáról érkezett volna, szerencsés volt, meglett az eredeti gazdája, aki már két hónapja kereste. Nagyon sokan keresik a kutyájukat itt az FB-n is, nekünk is jelezték, vegyétek komolyan!”.

Tovább »

Forrás: 444.hu

A kutyák nem tesznek különbséget nagylelkű és fukar ember között – állapították meg bécsi viselkedéskutatók.

Eredményeikről az MTI számolt be.

A Friederike Range és Jim McGetrick vezetésével végzett vizsgálatokban a kutyák ugyanolyan ritkán nyomták meg az élelmet jelentő gombot azoknál, akiktől korábban kaptak valamit, mint azoknál, akiktől nem. A négylábúak emellett ugyanolyan gyakran játszottak a nagyvonalú emberekkel, mint a kevésbé adakozókkal – írták a szakemberek a PLOS One tudományos folyóiratban bemutatott tanulmányukban.

A Tudósok vizsgálatában 21 kutya vett részt: Border Collie-k, Agarak, Ausztrál juhászkutyák, tacskók, kopók, beagle-ök és keverékek. A kutyáknak meg kellett nyomniuk egy gombot, hogy jutalomfalatot kapjanak.

Tovább »

Forrás: index.hu

Brit Kutyakozmetikusok Szövetsége

Brit Kutyakozmetikusok Szövetsége »

A Dogmopolite az első és egyetlen magyarországi vállalat, amely a Brit Kutyakozmetikusok Szövetségének (PIF-BDGA) tagja.

UK Kennel & Cattery Association

UK Kennel & Cattery Association »

A Dogmopolite az első és egyetlen magyarországi vállalat, amely Brit Kutyapanziók Szövetségének (PIF-BKCA) tagja.

Pet Services Association

Pet Services Association »

A Dogmopolite az első és egyetlen magyarországi vállalat, amely a Brit Kisállat Szolgáltatók Szövetségének (PIF-BPSA) tagja.

iacp-logo-color-168

IACP »

A Dogmopolite Kft. 2013 óta a floridai székhelyű IACP (International Association of Canine Professionals) hivatalos tagja – ezzel elmondhatjuk, hogy cégünk Magyarországon ebben az ágazatban elsőként lépett be egy elismert nemzetközi szervezetbe, amely egyesület komoly szakmai és humán erőforrási követelményrendszert ír elő tagjai felé.

kandhlogo

Felelősség-biztosítás »

Professzionalizmus és a minket körülvevő egészségi és tárgyi értékek iránti elkötelezettségünk jeléül általános és szolgáltatói felelősség-biztosítással rendelkezünk 10 millió Ft összegig a szolgáltatás során esetlegesen felmerülő sérülések és tárgyi károk kezelésére.

fotovideo

Fotógaléria

Összes Fotó »

 

Videógaléria

Összes Videó »

 

Médiamegjelenések

A Dogmopolite Médiaszereplései »

Médiamegjelenéseink