bernathegyi

Miben Segíthetünk?

Kérjen ajánlatot!

Érdeklődjön árainkról »

Időpontfoglalás

szolgáltatásaink igénybevételéhez »

dogmo-ajandekkarya-uj-kicsi

A Dogmopolite
számokban (2021. szept.)

467 813
vendégéjszaka

354 202
napköziztetett kutyanap

375 500
kilométer megtett séta

62 612
kozmetikázott kutya

6721
kiképzett kutya

89 205
kutyanap aktív napközi

 trustworthy company 2018 fogyasztoi velemeny tanusitvany 2018 
 PIF - A BRIT KISÁLLAT SZOLGÁLTATÓK SZÖVETSÉGE Logo

Rólunk Mondták

Valamennyi, a Dogmopolite munkatársai által alkalmazott kutyakiképzési módszer kipróbált és hatékonyan működik. Akár néhány hét elteltével bebizonyítjuk Önnek, hogy kutyája valójában egy engedelmes és kiegyensúlyozott állat!

Időtáv

A gazdik által általánosan elvárt szintet mintegy 3-4 hét alatt tudjuk elérni. A kiképzés ideje természetesen az intenzitástól, a kutya engedelmességi, egészségügyi állapotától, fajától és a gazdi elvárástól is függ.

A kiképzés módszere

A kutyakiképzés célja a kutya agyán keresztül történő cselekedetek irányítása – a kutya elméjét és értelmét fejlesztjük. Magát a kiképzést a kutya egyéni karakterére és tulajdonságaira kell értelmezni: az egyik kutya félnék, a másik bátrabb, az egyik érzékeny a másik kevésbé, a harmadik készséges vagy nem engedelmeskedő. A kutyák temperamentumukat illetően éppolyan különbözőek, mint mi emberek, éppen ezért elmondhatjuk: nincs két egyforma kutya. Ennek következtében alapfeltétel, hogy a kutyakiképző a kutya szemszögéből közelítse meg a munkát, és úgy tervezze meg a kiképzési tartalmat és ütemtervet, hogy a kutya valamennyi egyéni tulajdonságát figyelembe veszi. Egyéni kiképzés keretein belül a kezdeti igényfelmérést követően kutyakiképzőnk ezért egy egyénre szabott kiképzési tervet készít, amely idomul a kutya egyéni tulajdonságaihoz; ez kiképzésünk sikerének záloga.

A kutya szemszögéből

A kutyatulajdonosok által valószínűleg leggyakrabban elkövetett hiba, hogy kutyusukban több logikát látnak, mint amennyi valójában van. Hányszor láttunk már kutyát a parkban póráz nélkül, akit gazdija próbált magához hívni, de a kutya ezt teljesen figyelmen kívül hagyja? A végén természetesen visszajön, a gazdi jól megdorgálja vagy megbünteti, majd ismét pórázra teszi. A gazdi számára világos, hogy ezt miért tette, de sajnos a kutyus teljesen megzavarodik és el sem tudja képzelni, miért büntetik meg. Éppen ezért, intelligenciáját felhasználva – számára érthető módon – úgy dönt, hogy nem jó dolog menni, amikor hívják: így a gazdi sikeresen „megtanította” kutyáját, hogy hogyan ne jöjjön, amikor hívják.

kutyakikepzes

A dicséret hatalma

Akárcsak az emberek, a kutyák is szeretik, ha megdicsérik őket – természetesen némiképp máshogy, mint mi, például simogatással vagy egy kis keksszel. Ha azt szeretnénk, hogy a kutya egy bizonyos feladatot elvégezzen, akkor megpróbáljuk a helyzetet úgy kialakítani, hogy szinte biztos, hogy elvégezze a kért feladatot. Az feladat teljesítését követően a kutyust azonnal megjutalmazzuk. És lásd: a kutya természetesen azt szeretné, ha újra és újra megjutalmazzák!

A kutya érdeklődése

Egyik kulcs a kutya engedelmességének fejlesztésére a kutya érdeklődésének központjába való férkőzés és a kutyus érdeklődési körének módosítása. Amikor a kutyakölykök megszületnek, első érdeklődésük az anyjuk, majd szoptatást követően gyorsan lecserélik őt különböző finom falatokra és sorstársaikkal való játszadozásra. Ahogyan a kutya felnő, más érdeklődései is lesznek, például izgalmas illatok, más állatok, az ellenkező nem stb. Ha a kutyakiképző nem tud a kutya abszolút érdeklődési középpontjává válni, akkor valószínűtlen, hogy el tudja érni a gazdi és saját célkitűzéseit. Az egyéni kiképzés ezt azzal segíti elő, hogy a kutyát külön tudjuk választani a legtöbb figyelmét elvonó befolyástól, így az érdeklődési körére legjobban tudunk hatni. A kiképzési szekciók között a kutyusnak ideje van átgondolni és feldolgozni mindazt, amit aznap megtanult; így válik számára a kiképzés a nap fénypontjává!

Kiképzési módozatok »

Kutyakiképzés az ügyfél lakhelyén

Speciális, elszigeteltebb környezetet megszokott illetve igénylő, esetleg félénkebb kutyusok esetén ajánljuk az ügyfél lakhelyén történő kiképzést, amelynek során a kutyus a megszokott környezetben élvezheti a kiképző osztatlan figyelmét, szeretetét és szakértelmét.

Kutyaiskolai kiképzés

Az egyéni kiképzés kutyaiskolában, ezáltal idegen környezetben is történhet, amennyiben a gazdinál vagy közvetlen környezetében a körülmények a kiképzést nem teszik lehetővé – ilyen esetben természetesen a kutya el- és visszaszállítását is szívesen vállaljuk.

Aktív napközis kiképzés és szocializáció

Több tudási szinten csoportos kiképzést nyújtunk panzióinkban vagy az aktív napközi során, ahol a kutyus számára a szocializáció mellett elsősorban az általános engedelmességi szabályok elsajátítását biztosítjuk.

Természetesen különböző tematikájú kiképzést vállalunk – legyen szó vadászkutya vagy éppen személy- és vagyonőrző kutyáról – kérjük, ezzel kapcsolatban érdeklődjön elérhetőségeink egyikén!

A tartalomról nagyvonalakban »

A gazdi kiképzése

A kiképzés tartós sikeréhez a gazdik megfelelő kiképzése egyaránt elengedhetetlen. Kollégánk a gazdiknak mind elméletben (etológia, következetesség, nevelési irányelvek, állattartás módja, fokozatosság stb.), mind gyakorlatban (engedelmesség nevelése, szoktatás, játék, kapcsolat megalapozása és fenntartása a kutyussal, szocializálás stb.) hatásos és bevált tanácsot adnak a kiképzés által elért eredmények tartósságáért.

A kutya kiképzése

Az általános tananyag a kutyusoknak felölelik a pórázon való közlekedés szabályait, a hívásra való hallgatást, helyben maradást, állást, ülést, fekvést és különböző ügyességi gyakorlatokat.

A fiatal kutyák számára hangsúlyt kap az engedelmesség, a reflexek kialakítása és erősítése, a gazdi mellett való séta és instrukciók betartása, engedelmesség és a kezdeti kapcsolat megalapozása.

Idősebb kutyusok esetében a kutya és emberek közötti kulturált együttélés szabályai, a korábban megtanultak megerősítése, a különböző környezetben való viselkedés és egyéb ösztönök, készségek fejlesztése szintén nagyobb hangsúlyt kap.

Brit Kutyakozmetikusok Szövetsége

Brit Kutyakozmetikusok Szövetsége »

A Dogmopolite az első és egyetlen magyarországi vállalat, amely a Brit Kutyakozmetikusok Szövetségének (PIF-BDGA) tagja.

UK Kennel & Cattery Association

UK Kennel & Cattery Association »

A Dogmopolite az első és egyetlen magyarországi vállalat, amely Brit Kutyapanziók Szövetségének (PIF-BKCA) tagja.

Pet Services Association

Pet Services Association »

A Dogmopolite az első és egyetlen magyarországi vállalat, amely a Brit Kisállat Szolgáltatók Szövetségének (PIF-BPSA) tagja.

iacp-logo-color-168

IACP »

A Dogmopolite Kft. 2013 óta a floridai székhelyű IACP (International Association of Canine Professionals) hivatalos tagja – ezzel elmondhatjuk, hogy cégünk Magyarországon ebben az ágazatban elsőként lépett be egy elismert nemzetközi szervezetbe, amely egyesület komoly szakmai és humán erőforrási követelményrendszert ír elő tagjai felé.

kandhlogo

Felelősség-biztosítás »

Professzionalizmus és a minket körülvevő egészségi és tárgyi értékek iránti elkötelezettségünk jeléül általános és szolgáltatói felelősség-biztosítással rendelkezünk 10 millió Ft összegig a szolgáltatás során esetlegesen felmerülő sérülések és tárgyi károk kezelésére.

fotovideo

Fotógaléria

Összes Fotó »

 

Videógaléria

Összes Videó »

 

Médiamegjelenések

A Dogmopolite Médiaszereplései »

Médiamegjelenéseink